دوره 12، شماره 1 - ( 1-1404 )                   جلد 12 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammadi F, Karimi-Dehkordi M, Pourshahbaz A P. Analysis of antimicrobial properties of silver and copper nanoparticles compared to sodium hypochlorite against food contaminating pathogens. NBR 2025; 12 (1)
URL: http://nbr.khu.ac.ir/article-1-3681-fa.html
محمدی فروغ، کریمی دهکردی مریم، پورشهباز اشکان. بررسی خواص ضد میکروبی نانوذرات نقره و مس در مقایسه با هیپوکلریت سدیم در برابر پاتوژن‌های آلوده کننده مواد غذایی. یافته‌‌های نوین در علوم زیستی. 1404; 12 (1)

URL: http://nbr.khu.ac.ir/article-1-3681-fa.html


دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج، ایران ، devsiecnce1374@gmail.com
چکیده:   (1404 مشاهده)
بیماری­های منتقله از راه غذا تهدید قابل توجهی برای سلامت مصرف کنندگان در کشورهای در حال توسعه است. نانوتکنولوژیبه عنوان یک راه حل امیدوارکننده در جستجوی مداوم عوامل ضد میکروبی  برای استفاده در تجارت مواد غذایی  است. لذا  این مطالعه بررسی اثر ضد میکروبی نانوذرات نقره و مس و مقایسه آن با هیپو کلریت سدیم بر روی پاتوژن­های آلوده کننده مواد غذایی سالمونلا تیفی موریوم، لیستریا مونو سیتوژنز و کلویورومایسس مارکسیانوس می­باشد. در این مطالعه نانوذرات نقره و مس با روش­های شیمیایی سنتز شدند. ویژگی های فیزیکی و شیمیایی نانوذرات سنتز شده شناسایی شد. مورفولوژی با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی تایید شد.فعالیت ضد باکتریایی نانوذرات نقره، مس و هیپوکلریت سدیم با استفاده از روش MIC و MBCارزیابی شد.از تست انتشار از چاهک  فعالیت ضد باکتریایی نانوذرات انجام شد. میکروگرافهای به دست آمده از SEM نشان دهنده­ی ساختار کروی نانوذرات مس و نقره بود.  FTIRدر این تحقیق ارتعاشات کششی مربوط به گروه­های عاملی را در نانوذرات نقره و مس نشان داد. وجود هاله عدم رشد در تیمار پاتوژن­های مورد مطالعه با غلظت­های مختلف نانوذرات نقره و مس حاکی از فعالیت ضد باکتریایی بود. علاوه بر این میزان MIC/MBC برای نانوذرات نقره و مس در برابر پاتوژنها  مورد ارزیابی معنادار بود. حساسیت باکتریایی به نانوذرات یک جزء حیاتی در تولید مواد مناسب برای استفاده طولانی مدت در بسته بندی مواد غذایی و تضمین ایمنی مواد غذایی است.نانوذرات نقره و مس سنتز شده در این مطالعه می­توانند آلودگی مواد غذایی را کنترل نموده به جلوگیری از خطرات سلامتی و ایمنی کمک نمایند.
 
متن کامل [PDF 1828 kb]   (24 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: میکروبیولوژی
دریافت: 1403/7/29 | ویرایش نهایی: 1404/5/25 | پذیرش: 1404/1/17 | انتشار: 1404/4/6 | انتشار الکترونیک: 1404/4/6

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط مجوز کرییتیو کامنز Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

Creative Commons Licence
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.




کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته‌های نوین در علوم زیستی است.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Nova Biologica Reperta

Designed & Developed by : Yektaweb