Heydari R, Ezzati R, Zahed M. The effects of Damavand volcanic ash on some morphological and physiological characteristics of Phaseolus vulgaris . nbr 2020; 7 (3) :346-354
URL:
http://nbr.khu.ac.ir/article-1-3264-fa.html
حیدری رقیه، عزتی رامین، زاهد محمدعلی. بررسی تاثیرات خاکستر آتشفشانی کوه دماوند بر شاخص های رشدی و فیزیولوژیکی لوبیا. یافته های نوین در علوم زیستی. 1399; 7 (3) :346-354
URL: http://nbr.khu.ac.ir/article-1-3264-fa.html
گروه علوم گیاهی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه خوارزمی، تهران ، r.heydari607@gmail.com
چکیده: (3554 مشاهده)
مطالعه حاضر با هدف بررسی تأثیر خاکستر آتشفشانی دماوند بر شاخصهای ریختشناسی و فیزیولوژیکی لوبیا بهصورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی انجام شد. نتایج نشان داد که بیشترین میزان وزن خشک برگ در تیمار 100 میلیگرم در لیتر خاکستر آتشفشانی (0099/0 گرم) مشاهده شد. همچنین نتایج نشان داد بهینه محتوای قند محلول در غلظت 100 میلیگرم در لیتر خاکستر آتشفشانی به میزان 650/0 میلیگرم بر گرم وزن خشک برگ (mg/g D.W.) بهدست آمد. بیشترین محتوای پروتئین و بهینه فعالیت آنزیم پراکسیداز به ترتیب با مقدار 680/0 میلیگرم بر گرم وزن تر برگ (mg/g F.W.) و 082/0 تغییرات واحد جذب در طول موج 470 نانو متر بر میلیگرم بر پروتئین (A470/mg/protein) مشاهده شد. بنابراین میتوان ادعا کرد که خاکستر آتشفشانی ممکن است موجب افزایش رشد گیاه و بیوسنتز ترکیبات آلی مانند آهن و آلومینیوم گردد.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
علوم گیاهی دریافت: 1398/2/8 | ویرایش نهایی: 1399/9/9 | پذیرش: 1398/4/16 | انتشار: 1399/9/1 | انتشار الکترونیک: 1399/9/1