دوره 8، شماره 3 - ( 7-1400 )                   جلد 8 شماره 3 صفحات 182-173 | برگشت به فهرست نسخه ها

Garshasbi M, Divsalar A. Investigation of presence of folate on physicochemical and anticancer properties of beta-lactoglobulin nanocapsules against human colon cancer cell line of HTC116 . NBR 2021; 8 (3) :173-182
گرشاسبی مهدیه، دیوسالار عادله. بررسی تاثیر فولات بر خواص فیزیکوشیمیایی و ضد سرطانی نانوکپسول‌های بتالاکتوگلوبولینی بر روی رده سلول‌های سرطانی کولون. یافته‌ های نوین در علوم زیستی. 1400; 8 (3) :173-182

گروه علوم سلولی و مولکولی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران ، divsalar@khu.ac.ir
سیستم‌های دارورسانی مبتنی بر نانوتکنولوژی دارای پتانسیل بسیار مناسبی در کاربرد‌های پزشکی و درمانی هستند. لذا در این پژوهش طراحی و مشخصه‌یابی نانودارویی با پوشش پروتئین بتالاکتوگلوبولین حاوی اگزالی پالادیوم در حضور و غیاب فولات بررسی شده است .. همچنین خواص ضدسرطانی این نانوداروی هدفمند با فولات علیه سلول‌های سرطان کولون مطالعه شدند. تکنیک‌های پراکندگی دینامیکی نور، میکروسکوپ الکترونی روبشی و جذب اتمی به منظور تعیین ویژگی‌های نانوکپسول سنتز شده به کار گرفته شدند. سپس جهت بررسی سمیت سلولی و مکانیسم القای مرگ نانو دارو بر روی رده سلول‌های سرطانی کولونHCT116  از تستهای MTT و فلوسایتومتری استفاده شد. نتایج آزمایش­های پراکندگی نور دینامیک، میکروسکوپ الکترونی پویشی و میکروسکوپ نیروی اتمی نشان داد نانوکپسول‌های حاوی دارو و هدفمند با فولات اندازه‌ای حدود40 نانومتر و ساختار کروی شکل دارند. نتایج سنجش MTT و فلوسایتومتری بیانگر آن بود که نانو دارو هدفمند شده با فولات در الگوی وابسته به زمان و دوز، بقا و تکثیر را در سلول‌های HCT116  القا می‌کند. نتایج نشان داد که فولیک اسید قادر است اثر بخشی دارو نسبت به داروی بدون فولات بر سلول‌های سرطانی را افزایش دهد که می‌تواند به‌عنوان گزینه‌ای جدید در روش‌های تولید داروهای جدید در درمان سرطان مطرح گردد.

نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: علوم سلولی و مولکولی
دریافت: 1399/8/30 | ویرایش نهایی: 1400/8/8 | پذیرش: 1400/4/6 | انتشار: 1400/7/27 | انتشار الکترونیک: 1400/7/27