دوره 7، شماره 4 - ( 12-1399 )                   جلد 7 شماره 4 صفحات 380-374 | برگشت به فهرست نسخه ها

Download citation:
Send citation to:

Mashayekhi F, Shabani S, Talesh Sasani S, Salehi Z. The enhancing effect of electromagnetic field on the expression of Oligodendrocyte transcription factor 1 and 2 (Olig1/2) in the mice cerebral cortex . NBR 2021; 7 (4) :374-380
URL: http://nbr.khu.ac.ir/article-1-3409-fa.html
مشایخی فرهاد، شعبانی سمیه، طالش ساسانی سهیلا، صالحی زیور. اثر افزایشی میدان الکترومغناطیسی بر بیان فاکتور رونویسی الیگودندروسیت 1 و 2 (Olig1/2) در کورتکس مغز موش . یافته‌ های نوین در علوم زیستی. 1399; 7 (4) :374-380

URL: http://nbr.khu.ac.ir/article-1-3409-fa.html

گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه گیلان، رشت، ایران ، mashayekhi@guilan.ac.ir
چکیده:   (1714 مشاهده)
Olig1 و Olig2 دو فاکتور کپی برداری است که نقش تنظیم کنندگی در تمایز و اختصاصی شدن سلولهای اجدادی اولیگودندروسیت بازی میکنند. در این مطالعه اثر میدان الکترومغناطیسی بر غلظت کل پروتئین و بیان Olig1 و Olig2 در کورتکس مغز موش بررسی شد. بیست و یک موش نژاد Balb/c به سه گروه کنترل، تیمار و شم (تعداد 7 موش برای هر گروه) تقسیم شدند. موشهای گروه تیمار درون بوبین (سولنوئید) بطور روزانه در معرض میدان 50 هرتز /1 میلی‌تسلا برای 6 ساعت در هر روز و به مدت 10 روز قرار داده شد. گروه شم درون همان بوبین ولی بدون میدان الکترومغناطیس قرار داده شد. بعد از اتمام این مدت موشها بیهوش شده و کورتکس مغز آنها برای آنالیز  های بعدی جدا گردید. غلظت کل پروتئین و بیان Olig1 و Olig2 به ترتیب توسط اندازه گیری پروتئین  Bio-Rad و وسترن بلات بررسی شد. تفاوت معنی داری در غلظت کل پروتئین در کورتکس مغز گروه تیمار در مقایسه با گروههای شم و کنترل دیده نشد. همچنین نشان داده شد که بیان Olig1 و Olig2 در کورتکس مغز موش گروه تیمار در مقایسه با گروههای شم و کنترل بیشتر است. نتیجه گیری میشود که میدان الکترومغناطیسی باعث افزایش بیان Olig1 و Olig2 در کورتکس مغز موش میشود. به علاوه چون Olig1 و Olig2 نقش مهمی در تکوین سلولهای اجدادی اولیگودندروسیت بازی می کند، نتیجه گیری می شود که EMF ممکن است با افزایش بیان Olig1 و Olig2 در تمایز سلولهای اجدادی اولیگودندروسیت نقش داشته باشد. مطالعه بیشتر برای تایید اثر میدان الکترومغناطیسی بر تمایز اولیگودندروسیت ضروری است.

.
متن کامل [PDF 1072 kb]   (619 دریافت)
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: علوم جانوری
دریافت: 1399/7/4 | ویرایش نهایی: 1399/12/26 | پذیرش: 1399/8/26 | انتشار: 1399/12/26 | انتشار الکترونیک: 1399/12/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

بازنشر اطلاعات

Creative Commons Licence
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته های نوین در علوم زیستی است.