دوره 7، شماره 2 - ( 4-1399 )                   جلد 7 شماره 2 صفحات 191-185 | برگشت به فهرست نسخه ها

Download citation:
Send citation to:

Mouludi-Saleh A, Eagderi S, Latif-Nejad S, Nasri M. The morphological study of transcaspian marinka (Schizothorax pelzami) in Harirud and Dasht-e Kavir basins using the geometric morphometric technique. NBR 2020; 7 (2) :185-191
URL: http://nbr.khu.ac.ir/article-1-3249-fa.html
مولودی صالح عطا، ایگدری سهیل، لطیف نژاد شیما، نصری منوچهر. مطالعه جمعیت­ های شیرماهی در دو حوضه هری­ رود و دشت‌کویر با روش ریخت­ سنجی هندسی. یافته‌ های نوین در علوم زیستی. 1399; 7 (2) :185-191

URL: http://nbr.khu.ac.ir/article-1-3249-fa.html

گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران ، soheil.eagderi@ut.ac.ir
چکیده:   (2734 مشاهده)
 این مطالعه بهمنظور بررسی تفاوتهای ریختی چهار جمعیت گونه شیرماهی در آبهای داخلی ایران به اجرا درآمد. بدین منظور، تعداد 81 قطعه شیر ماهی از رودخانههای بیدواز، چشمهعلی،کلات و آل نمونهبرداری شد. نمونهها پس از بیهوشی در فرمالین تثبیت بافری و برای ادامه مطالعات به آزمایشگاه منتقل شدند. از سمت چپ سطح جانبی تمام نمونهها عکسبرداری شد. بهمنظور استخراج داده‌های حاصل از شکل بدن، تعداد 14 لندمارک با استفاده از عکس­های گرفته شده در نرم افزار TpsDig2 تعریف و رقومی سازی شد. ابتدا به منظور حذف اثرات ناشی از اندازه، جهت و موقعیت آنالیز پروکراست (GPA) صورت گرفت، سپس از آنالیزهای PCA، MANOVA/CVA و تحلیل خوشهای بر اساس آنالیز دادهها استفاده شد. بر اساس نتایج بین جمعیتهای مورد مطالعه تفاوت معنی­داری از نظر شکل بدن یافت شد. عمده تفاوت‌های شکل بدنی در جمعیتهای مورد مطالعه مربوط موقعیت پوزه، عمق بدن، عمق سر و طول ساقه دمی بود. این تغییرات مشاهده شده احتمالاً در اثر سازگاری با ویژگی­های محیطی زیستگاه آنها حاصل شده است.

متن کامل [PDF 406 kb]   (836 دریافت)
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: علوم جانوری
دریافت: 1397/12/12 | ویرایش نهایی: 1400/3/11 | پذیرش: 1398/4/16 | انتشار: 1399/4/10 | انتشار الکترونیک: 1399/4/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

بازنشر اطلاعات

Creative Commons Licence
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته های نوین در علوم زیستی است.