Kordjazi M, Mirsadeghi S H, Asadi Farsani O. The effect of alginate extracted from brown algae Sargassum ilicifolium on the shelf life of rainbow trout roe trout roe. nbr 2019; 6 (2) :155-168
URL:
http://nbr.khu.ac.ir/article-1-3007-fa.html
کردجزی معظمه، میرصادقی سیدحجت، اسدی فارسانی امید. اثر آلژینات استخراج شده از جلبک قهوه ای روی نگهداری تخم ماهی قزل آلای رنگین کمان. یافته های نوین در علوم زیستی. 1398; 6 (2) :155-168
URL: http://nbr.khu.ac.ir/article-1-3007-fa.html
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان ، kordjazi.m@gmail.com
چکیده: (4620 مشاهده)
امروزه ماکروجلبکهای قهوه ای به مثابة یک منبع از ترکیبات مختلف غذایی و دارویی محسوب میشوند، همچنین تخم ماهی با وجود اسیدهای چرب غیراشباع و پروتئین بالایی که دارد، در برابر فساد بسیار حساس است. جهت به تعویق انداختن فساد محصولات تولیدی از تخم ماهی از نمک و نگهدارنده استفاده میشود. با توجه به اثر نامطلوب افزودنیهای شیمیایی، استفاده از نگهدارنده های طبیعی بیشتر توصیه میشود. در این راستا به منظور دستیابی به غلظت بهینه آلژینات از تیمارهای مختلف آلژینات 0/1 درصد، 0/2 درصد، 0/3 درصد، 0/4 درصد و 0/5 درصد استفاده شد که براساس ارزیابی حسی آلژینات 0/2 درصد انتخاب شد. سپس از تیمار شاهد (فاقد نمک و آلژینات)، تیمار A1 (تخم حاوی 2/5 درصد نمک)، تیمار A2 (تخم حاوی 0/2 درصد آلژینات) و تیمار A3 (تخم حاوی ترکیبی از نمک 2/5 درصد و آلژینات 0/2 درصد) جهت بررسی اثر نگهدارنده ها در تخم ماهی استفاده شد. کیفیت تخم ماهی قزل آلای رنگین کمان طی نگهداری در یخچال به صورت دورهای در روزهای (0، 15، 30 و 45) بررسی شد. تیمار A3 در نتایج شیمیایی، میکروبی و حسی تفاوت معنی داری با سایر تیمارها نشان داد )0/05≥(p. نتایج این تحقیق مشخص کرد که استفاده از ترکیب نمک 2/5 درصد و آلژینات 0/2درصد برای ایجاد طعمی مطلوب و افزایش ماندگاری تخم ماهی روش مناسبی است.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
علوم جانوری دریافت: 1396/9/13 | ویرایش نهایی: 1398/6/5 | پذیرش: 1397/3/30 | انتشار: 1398/5/8 | انتشار الکترونیک: 1398/5/8