دوره 7، شماره 4 - ( 12-1399 )                   جلد 7 شماره 4 صفحات 452-442 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


گروه زیست شناسی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، marjannm@yahoo.com
چکیده:   (1946 مشاهده)
میوه انار یکی از مهمترین محصولات باغبانی به دلیل وجود ترکیبات پلی­ فنل­ ها، آنتی ­اکسیدان و ضد قارچی است. در مطالعه حاضر تنوع ریخت شناسی و ترکیبات فیتوشیمیایی هشت رقم تجاری انار مورد بررسی قرار گرفت. چهارده صفت ریخت شناسی و 10 ترکیب شیمیایی اندازه­گیری شد. بر­اساس آنالیز مولفه­ های اصلی، متغیرترین صفات ریخت­ شناسی میان ارقام انار مورد مطالعه شامل نوک برگ، حاشیه برگ، قدرت رشد و فرم رویشی بود. کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا ترکیباتی شامل کلروژنیک اسید، کافئیک اسید، پارا کوماریکاسید،اسیدیته، محتوی فنولی، فعالیت آنتی­اکسیدانی در آبمیوه و  پوست میوه توانستند ارقام مورد مطالعه را متمایز کنند. مقایسه دندروگرامUPGMA  بر­اساس داده­ های ریخت­ شناسی و محتوی شیمیایی عدم تطابق بین آنها را نشان داد. تست مانتل بین صفات ریختی، ترکیبات شیمیایی و فاصله جغرافیایی ارتباط معنی داری را نشان نداد. این نتایج نشان دهنده تفاوت در محتوی ژنتیکی ارقام انار در مناطق مختلف ایران است و تنوعات در صفات مطالعه شده ارتباطی با فاصله جغرافیایی آنها ندارد.
 

متن کامل [PDF 1431 kb]   (641 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: علوم گیاهی
دریافت: 1399/6/25 | ویرایش نهایی: 1400/1/25 | پذیرش: 1399/10/20 | انتشار: 1399/12/26 | انتشار الکترونیک: 1399/12/26

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.