دوره 5، شماره 4 - ( 12-1397 )                   جلد 5 شماره 4 صفحات 420-427 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

ٍEbrahimi M, Kiarostami K, Nazem Bokaee Z. Effect of salicylic acid on antioxidant properties of In vitro proliferated shoots of Melissa officinalisL.. nbr. 2019; 5 (4) :420-427
URL: http://nbr.khu.ac.ir/article-1-2705-fa.html
ابراهیمی مریم، کیارستمی خدیجه، ناظم بکایی زهرا. بررسی ا‌ثر سالیسیلیک اسید بر فعالیت آنتی اکسیدانی نوشاخه های تکثیر شده گیاه بادرنجبویه(Melissa officinalis) درکشت درون شیشه ای. یافته های نوین در علوم زیستی. 1397; 5 (4) :420-427

URL: http://nbr.khu.ac.ir/article-1-2705-fa.html


دانشگاه الزهرا ، su_kiarostami@yahoo.com
چکیده:   (1221 مشاهده)

بادرنجبویه گیاهی است دارویی از تیره نعناعیان  که به علت خواص درمانی خود در بسیاری از نقاط دنیا کشت می شود. این پژوهش به منظور بهینه سازی فعالیت آنتی اکسیدانی در نوشاخه های تکثیر یافته در کشت بافت انجام شد ،بذرهای این گیاه در محیطMS بدون هورمون برای تولید گیاهجه کشت شدند. سپس نوشاخه های حاصل به محیط کشت MS حاوی mg/l2 BAPمنتقل شدند. پس از 45 روز سالیسیلیک اسید با غلظت های0، 50، 100 و 200 میکرومولار به محیط کشت اضافه شد. میزان فعالیت آنتی اکسیدانی و مقادیر ترکیبات فنلی، فلاونوئیدی و رزمارینیک اسید نوشاخه هادر فواصل زمانی 4, 7, 10و 14 روز  پس از تیمار اندازه گیری شد. نتایج نشان داد کمترین میزان IC50 ، بیشترین فعالیت آنتی اکسیدانی با قدرت کاهشی و بیشترین میزان ترکیبات فنلی و رزمارینیک اسید در نوشاخه های تیمار شده با غلظت  100 میکرومولارسالیسیلیک اسید به مدت 14 روز مشاهده شد. همجنین بیشترین میزان ترکیبات فلاونوئیدی و بیشترین میزان فعالیت آنیون سوپراکسید در غلظت 50 میکرومولارسالیسیلیک اسید در روز 14 بدست آمد. به طورکلی غلظت 100 میکرومولارسالیسیلیک اسید به مدت 14 روز برای افزایش فعالیت آنتی اکسیدانی و ترکیبات دکر شده مناسب تر تشخیص داده شد.

متن کامل [PDF 640 kb]   (324 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: علوم گیاهی
دریافت: ۱۳۹۵/۱۰/۴ | ویرایش نهایی: ۱۳۹۸/۱/۱۷ | پذیرش: ۱۳۹۶/۱۲/۲۰ | انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۷ | انتشار الکترونیک: ۱۳۹۷/۱۲/۲۷

فهرست منابع
1. Brandão, I.R., Kleinowski, A.M., Einhardt, A.M., Lima, M.C., Amarante, L.D., Peters, J.A. and Braga, E.J.B. 2014. Salicylic acid on antioxidant activity and betacyanin production from leaves of Alternanthera tenella. – Ciênc. Rural. 44: 1893-1898 [DOI:10.1590/0103-8478cr20130873]
2. Buitelaar, R.M., Casário, M.T. and Tramper, J. 1992. Elicitation of thiophene production by hairy roots of Tagetespatula. – Enzy. Microbiol. Technol. 14: 2-7. [DOI:10.1016/0141-0229(92)90017-I]
3. Chen, Z., Silva, S. and Klessig, D.F. 1993. Active oxygen species in the induction of plant systemic acquired resistance by salicylic acid. – Science 262: 1883-1886. [DOI:10.1126/science.8266079]
4. Conde, E., Cadahia, E. and Garcia-Vallejo, M.C. 1995. HPLC analysis of flavonoids and phenolic acids and aldehydes in Eucalyptus spp. – Chromatographia 41:657-660. [DOI:10.1007/BF02267800]
5. Dogbo, D.O., Gogbeu, S.J., N'zue., B., Yao, K.A., Zohouri, G.P., Mamyrbekova-Bekro, J.A. and Bekro Y.A. 2012. Comparative activities of phenylalanine ammonia-lyase and tyrosine ammonia-lyase and phenolic compounds accumulated in Cassava elicited cell. – Afri. Crop. Sci. J. 20: 85-94.
6. Ebrahimi, M., Kiarostami, Kh.and Nazem Bokaee, Z. 2015. The effect of different concentrations of kinetin on Melissa officinalis micropropagation and rosmarinic acid content in tissue culture. 18th National and 6th International Congress of Biology, Tehran. pp: 26-29.
7. Fletcher, R.S., Slimmon, T., McAuley. C.Y and Kott, L. 2005. Heat stress reduces the accumulation of rosmarinic acid and the total antioxidant capacity in spearmint (Mentha spicata L.). – Sci. Food . Agri. 85: 2429-2436.
8. Gorbani, N., Moradi, H., Akbarpour, A. and Ghasem-nezhad, A. 2013. The phytochemical changes of violet flowers (Viola cornuta) response to exogenous salicylic acid hormone. – JCHR. 3:1-8.
9. Hayat, S., Hasan, S.A., Fariduddin, Q. and Ahmad, A. 2008. Growth of tomato (Lycopersicon esculentum) in response to salicylic acid under water stress. – Int. J. Plant. Sci. 3: 297-304.
10. Jiao. Z, Liu, J. and Wang, S. 2005. Antioxidant activity of total pigment extract from Blackberries – Food. Technol. Biotech. 43 : 97-102.
11. Kiarostami, Kh., abdolmaleki, N. and Heydari, M. 2013. Effect of salicylic acid on salinity stress reduction in canola. – Plant Biol. 4: 69- 82.
12. Kulisic-Bilusic, T., Katalinic,V., Dragovic-Uzelac,V., Ljubenkov, I., Krisco, A., Dejannovic, B. and Jukic, M. 2008. Antioxidant and acetylcholinesterase inhibiting activity of several aqueous tea infusions in vitro – Food. Technol. Biotech. 46: 368-375.
13. Khaki, A., Imani, S.A.M. and Golzar, S. 2012. Effects of rosmarinic acid on male sex hormones (testosterone-FSH-LH) and testis tissue apoptosis after exposure to electromagnetic field (EMF) in rats. – Afr. J. Pharm. Pharmaco. 6: 248-252.
14. Lee, S.E., Hwang, H.J., Ha, J.S., Jeong, H.S. and Kim, J.H. 2003. Screening of medicinal plant extracts for antioxidant activity. – Life. Sci. 73: 167-179. [DOI:10.1016/S0024-3205(03)00259-5]
15. Lopez-Arnaldos, T., Lopez-Serrano, M., Ros., Barcelo, A., Calderon, A.A. and Zapata, J.M. 1995. Spectroph-otometric determination of rosmarinic acid in plant cell cultures by complexation with Fe2+ ions. – Fresen. J. Anal. Chem.- 351: 311-314. [DOI:10.1007/BF00321655]
16. López Arnaldos, T., Mu-oz, R., Ferrer, M.A and Calderón, A.A. 2001 .Change in phenol content during straberry callus. – Plant. Physiol. 113:315-322. [DOI:10.1034/j.1399-3054.2001.1130303.x]
17. Matkowski, A. 2008. Plant in vitro culture for the production of antioxidants. – Biotechnol. Adv. 26: 548-560. [DOI:10.1016/j.biotechadv.2008.07.001]
18. Meftahizade, H., Moradkhani, H., Naseri, B., Lotfi, M. and Naseri, A. 2010. Improved in vitro culture and micropropagation of different Melissa officinalis L. genotypes. – J. Med. Plants. Res. 4: 240-246.
19. Meftahizade, M., Lotfi, M. and Moradkhani, H. 2012. Optimization of micropropagation and establishment of cell suspension culture in Melissa officinalis L. – Afr. J. Biotechnol. 9: 4314-4321.
20. Mohebalipour, N., Aharizad, S., Mohammadi, S., Motallebiazar, A. and Arefi, H.M. 2012 . Effect of. plant growth regulators BAP and IAA on micropropagation of Iranian lemon balm (Melissa officinalis L.) landraces. – J. Food. Agric. Environ. 10: 280-286.
21. Mohamadi, S., Kiarostami, Kh.and Nazem Bokaii, Z. 2014. The Study of antioxidant property of metanolic extracts of Melissa officinalis L. and Salvia officinalis L. on stability of soybean oil. – J. Agroaliment. Proc. Technol. 20: 293-297.
22. Molyneux, P. 2004. The use of the stable free radical diphenylpicryl-hydrazyl (DPPH) for estimating anti-oxidant activity. – J. Sci. Technol. 26: 211-219.
23. Namdeo, A.G. 2007. Plant cell elicitation for production of secondary metabolites-A review. – Pharm. Rev. 1: 69-79.
24. Niciforovic, N., Mihailovic, V., Maskovic, P., Solujic,S., Stojkovic, A. and PavlovicMuratspahic, D. 2010. Antioxidant activity of selected plant species; potential new sources of natural antioxidants. – Food Chem. Toxicol. 48: 3125-3130. [DOI:10.1016/j.fct.2010.08.007]
25. Nicholson, R.L. and Hammerschmidt, R. 1992. Phenolic compounds and their role in disease resistance. – Annu. Rev. Phytopathol. 30: 369-389. [DOI:10.1146/annurev.py.30.090192.002101]
26. Nurgroho, L.H., Verberne, M.C and Verpoorte, R. 2002 .Activities of enzymes involved in the phenylpropanoid pathway in constitutively salicylic acid-producing tobacco plants. – Plant Physiol. Bioch. 40: 755-760. [DOI:10.1016/S0981-9428(02)01437-7]
27. Ozturk, M.E., Duru, M., Burco, I., Harmandar, M. and Topcu, G. 2010. A new rapid spectrophotometric method to determine the rosmarinic acid level in plant extracts. – Food. Chem. 123. 1352-1356. [DOI:10.1016/j.foodchem.2010.06.021]
28. Ondrejovic. M., Kraic. F., Benkovicova, H. and Silhar, S. 2012. Optimization of antioxidant extraction from Lemon Balm (Melissa officinalis). – Czech. J. Food. Sci. 30: 385-393. [DOI:10.17221/436/2010-CJFS]
29. Pancheva, T.V., Popova, L.P. and Uzunova, A.N. 1996. Effect of salicylic acid on growth and photosynthesis in barley plants. – J. Plant. Physiol. 149: 57-63. [DOI:10.1016/S0176-1617(96)80173-8]
30. Peeva, G., Penchevb, P., Pesheva, D. and Angelovb, G. 2011. Solvent extraction of rosmarinic acid from lemon balm and concentration of extracts by nanofiltration: Effect of plant pre-treatment by supercritical carbon dioxide. – Chem. Eng. Res. Des. 89: 2236-2243. [DOI:10.1016/j.cherd.2011.04.014]
31. Raskin, I. 1992. Role of salicylic acid in plants. – Annu. Rev. Plant Biol. 43: 439-463. [DOI:10.1146/annurev.pp.43.060192.002255]
32. Raghavendra, H., Vijayananda, B., Madhumathi,G. and Hiremath, A. 2010.In vitro antioxidant activity of Vitexnegundo L. Leaf extracts. – Chiang Mai. J. Sci. 37: 489-497.
33. Robak, J. and Gryglewski, R.J. 1988. Flavonoids are scavengers of superoxide anions. – Biochem. Pharmacol. 37: 837-841. [DOI:10.1016/0006-2952(88)90169-4]
34. Rowshan, V., Khosh Khoi, M. and Javidnia, K. 2010. Effects of salicylic acid on quality and quantity of essential oil components in Salvia macrosiphon. – J. Biol. Environ. Sci. 4: 77-82.
35. Sakhanokho, H.F. and Kelley, R.Y. 2009. Influence of salicylic acid on in vitro propagation and salt tolerance in Hibiscus acetosella and Hibiscus moscheutos (cv 'Luna Red'). – Afr. J. Biotechnol. 8: 1474-1481.
36. Shabrangi, A. and BeigiJazi, E.A. 2014. Effect of salicylic acid on the amount of essential oil, phenolic compo-unds, flavonoids and antioxidant activity of Mentha piperita L. – Int. J. Agric. Crop. Sci. 7-8: 499-502.
37. Shahadat Hossan, M.D., Shiblur Rahman, A.B.M., Anwarul Bashar, A.B.M. and Rahmatollah, M. 2014. Rosmarinic acid :A review of its anticancer. – W. J. Pharm. Pharmace. Sci. 3: 57-70
38. Weitzel, C. and Petersen, M. 2011. Cloning and characterisation of rosmarinic acid synthase from Melissa officinalis L. – Phytochem. 72 : 572-578. [DOI:10.1016/j.phytochem.2011.01.039]
39. Wang, Z., Ma, L., Zhang, X., Xu, L., Cao, J. and Jiang, W. 2015. The effect of exogenous salicylic acid on antioxidant activity, bioactive compounds and antioxidant system in apricot fruit. – Scientia. Hort. 181: 113-120. [DOI:10.1016/j.scienta.2014.10.055]
40. Wen, P.F., Chen, J.Y., Wan, S.B., Kong, W.F., Zhang, P., Wang, W., Zhan, J.C., Pan, Q.H. and Huang, W.D. 2008. Salicylic acid activates phenylalanine ammonia lyase in grape berry in response to high temperature stress. – Plant. G. Regu 55: 1-10. [DOI:10.1007/s10725-007-9250-7]
41. Yosofi, M., Hojjati, M.R., Moshtaghi, E., Rahimiyan, R., Dawodiyan Dehkordi, A. and Rafieian, M. 2011. The effect of hydro-alcoholic extract of Melissa officinalis on learning and spatial memory in Balb/c mice. – J. Shahrekord. Uni. Med. Sci. 13: 51-59.

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


Creative Commons Licence
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.




کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سامانه نشریات علمی یافته های نوین در علوم زیستی است.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Nova Biologica Reperta

Designed & Developed by : Yektaweb