TY - JOUR JF - nbr JO - NBR VL - 4 IS - 1 PY - 2017 Y1 - 2017/6/01 TI - Isolation and identification of cutinase enzyme producing bacteria TT - جداسازی و شناسایی باکتری های تولیدکنندۀ آنزیم کوتیناز N2 - آنزیم کوتیناز جزء خانوادۀ آنزیمی سرین هیدرولازها بوده که توانایی هیدرولیز انواع استرها و پلی ­استرهای کوچک مانند کوتین را دارد. کوتین گیاهان از ترکیبات پلی­ استری هیدروکسی و اپوکسی اسید چرب تشکیل شده است که در مقابل آب نفوذناپذیر است و تنها باکتری­ های بیماری­ زای گیاهی قادر به تجزیۀ آن هستند. به­ منظور شناسایی این مقاومت، در ابتدا میوه­ های خیار (Cucumis sativus-' C. sativus')، سیب زرد (Golden Delicious apple 'Malus domestica') ، سیب قرمز (Red Delicious apple 'Malus domestica'') و گوجه فرنگی (Solanum lycopersicum Mill. Commun ' S. lycopersicum') تهیه و از پوست این میوه ­ها به روش کلرفرم متانول، کوتین استخراج و میزان آن در این میوه ­ها مقایسه شد. سپس، با استفاده از محیط کشتی اختصاصی حاوی کوتین و سنجش فعالیت آنزیمی، جداسازی سویه­ های تولیدکنندۀ آنزیم انجام شد. از نمونه­ های غربال شده، DNA استخراج شد و واکنش PCR به­ کمک پرایمرهای یونیورسال براساس 16s DNA جهت شناسایی نمونه­ ها انجام گرفت. در ادامۀ مطالعات بیوانفورماتیک، شناسایی و ثبت نمونه­ ها در ژن بانک انجام شد. نتایج نشان می­داد که درصد کوتین استخراج­شده در سیب بیشتر است و احتمالاً سیب درمقابل آفات و بیماری­ ها مقاوم ­تر است. همچنین، شش سویۀ تولیدکنندۀ آنزیم کوتیناز از جنس Klebsiella و Enterobacter به­ کمک بررسی فعالیت آنزیمی و محیط کشت اختصاصی حاوی کوتین جداسازی و توالی کدکنندۀ ناحیۀ 16s DNA این باکتری­ ها در ژن بانک ثبت شد SP - 39 EP - 47 AU - Parvaresh, Nasrin AU - Mortazavi, Mojtaba AU - Torkzadeh-Mahani, Masoud AD - Graduate University of Advanced Technology, Kerman KW - cutin KW - activity assay KW - bioinformatics KW - PNPB KW - 16s DNA UR - http://nbr.khu.ac.ir/article-1-2872-fa.html DO - 10.21859/acadpub.nbr.4.1.39 ER -