دوره 4، شماره 1 - ( 3-1396 )                   جلد 4 شماره 1 صفحات 48-55 | برگشت به فهرست نسخه ها



PMID: 13.7.2015
PMCID: 6.1.2017

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Roohi Z, Imanpoor M R, Jafari V, Taghizadeh V. The effect of salinity stress on survival, biochemical and blood parameters in fingerling Cyprinus carpio fingerling fed with herbal supplement of Carum carvi . 3. 2017; 4 (1) :48-55
URL: http://nbr.khu.ac.ir/article-1-2873-fa.html
روحی زهرا، ایمانپور محمدرضا، جعفری ولی الله، تقی زاده وحید. اثر تنش شوری بر بقاء، پارامترهای بیوشیمیایی و خونی در بچه ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) تغذیه شده با مکمل گیاهی زیرۀ سیاه. یافته های نوین در علوم زیستی. 1396; 4 (1) :48-55

URL: http://nbr.khu.ac.ir/article-1-2873-fa.html


دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده:   (113 مشاهده)

مطالعۀ حاضر به­ منظور اندازه­ گیری گلوکز، کلسترول و هماتوکریت به­ عنوان شاخص ارزیابی اثر زیره­سیاه بر سلامت و مقاومت کپورمعمولی نسبت به تنش شوری انجام شد. ماهیان (057/0±457/2 گرم) در چهار گروه با سطوح مختلف صفر، 5/0، 1 و 5/1% زیرۀ سیاه تغذیه شدند. بعد از 56 روز تغذیه، به­ منظور سنجش گلوکز، کلسترول و هماتوکریت، خون­ گیری طی پنج مرحله انجام شد (یک­بار قبل از تنش و چهار مرحله بعد از تنش). میزان گلوکز، کلسترول و هماتوکریت به­ طور معنی­ داری تحت تأثیر شوری قرار گرفت. در روز اول پس از استرس، میزان گلوکز و هماتوکریت در همۀ تیمارها در مقایسه با میزان آنها قبل از استرس به­ طور معنی­ داری افزایش یافت. بعد از استرس، میزان کلسترول در همۀ تیمارها در مقایسه با قبل از استرس به­ طور معنی ­داری کاهش یافت. میزان هماتوکریت در بین تیمارهای مختلف تفاوت معنی­ داری نداشت. در روز اول پس­از استرس، میزان گلوکز در گروه­ های تغذیه شده با زیره­سیاه در مقایسه با گروه شاهد به­ طور معنی­ داری افزایش یافت. سطوح گلوکز و هماتوکریت در همۀ تیمارها به­ تدریج از روز سوم کاهش یافت. بعد از استرس، تفاوت معنی­ داری در میزان بازماندگی در بین تیمارها مشاهده نشد. با این­حال، بیشترین بازماندگی مربوط به ماهیان تیمارشده با زیرۀ سیاه بود. نتایج نشان داد که مکمل غذایی زیرۀ سیاه، اثر مثبتی بر گلوکز، هماتوکریت و مقاومت کپور معمولی نسبت به تنش شوری دارد.

واژه‌های کلیدی: ماهی، رژیم غذایی، خون، استرس، گلوکز
متن کامل [PDF 275 kb]   (48 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: علوم گیاهی
دریافت: ۱۳۹۶/۳/۲۰ | پذیرش: ۱۳۹۶/۳/۲۰ | انتشار: ۱۳۹۶/۳/۲۰

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سامانه نشریات علمی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved |

Designed & Developed by : Yektaweb